Shqip | English
 

Rreth nesh

Agjensia 1st Real Estate - Immobiliari ka nisur aktivitetin e saj në Mars të vitit 1992, kur në Tirane dhe Shqiperi nuk ekzistonte ende ne mënyre të qartë tregu i lirë i shit-blerjeve e qirave te pasurive të paluajtshme. Në ato vite, thuajse mungonte baza ligjore për kryerjen e transaksioneve.

Ishte vetem një numër i kufizuar i shtëpive me pronesi private, të cilat mund të shiteshin apo të jepeshin me qira me kontrata të ligjshme. Pjesa tjetër e pasurive të paluajtshme ishte akoma në duart e shtetit, deri sa filloi veprimtarinë e vet Komisioni i Kthimit dhe i Kompensimit të Pronave të ish Pronareve te Ligjshem.

Një prej vilave të para ( tashmë e ri konstruktuar) që u shit nga Agjencia 1st Real Estate - Immobiliari, në vitin 1994, pasi vila ju ishte rikthyer pronarëve të ligjshëm nga Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit të Pronave

Dhënia me qira e ish viles së liderit komunist Enver Hoxha, u realizua nga Agjensia 1st Real Estate - Immobiliari, pasi ju rikthye trashëgimtareve të pronarëve të saj të ligjshëm nga Komisioni i Kthimit dhe i Kompensimit të PronaveProcesi i privatizimit të banesave ( apartamenteve ) shtetërore, nga ish Ndërmarrja Shtetërore e Komunale Banesave, solli një prurje shume te madhe ne tregun e pasurive te paluajtshme. Me dhjetëra mijëra apartamente u futen ne treg dhe një pjese e madhe e tyre filluan te shiten, apo te jepen me qira.

Blerja e apartamentit ( aktualisht zyra e Agjencisë 1st Real Estate - Immobiliari ) pasi doli ligji për privatizimin e apartamenteve nga ish Ndërmarrja Shtetërore Komunale e Banesave.

Shitja e ish "Uzinës Partizani", u realizua nga Agjencia 1st Real Estate - Immobiliari, pas privatizimit të saj nga aksioneret privatë, që e blenë pronën sipas ligjit, nga Agjencia Kombëtare e PrivatizimitAgjencia jone ndoqi me kujdes dhe hap pas hapi te gjithë ndryshimet dhe dinamiken ligjore qe lidhej me transaksionet e pasurive te paluajtshme, duke seleksionuar dhe operuar vetëm me ato prona qe kishin dokumentacion ligjor te plote dhe duke përjashtuar ato pasuri me status ligjor te diskutueshëm.

Ne Krenohemi

Për më shumë së 20 vjet, me gjithë peripecitë e mëdha, dinamiken dhe problematiken e veçante që ka kaluar prona dhe pronësia në Shqipëri, deri më sot, as edhe një, nga mijëra klientët tanë, që kanë lidhur kontrata nëpërmjet
Agjencisë 1st Real Estate - Immobiliari;
shitës apo blerës, qiradhënës apo qiramarrës, nuk është përballur me probleme ligjore dhe nuk ka shkuar ndonjëherë në dyert e gjykatës. Kjo për shkak të përkushtimit, profesionalizmit dhe përgjegjshmërisë tonë duke ndarë qysh në fillim dhe duke përjashtuar pa hezitim pronat me problem dhe status ligjor të paqarte.

-Për herë të parë në Shqipëri-Reklama e Parë e Agjencisë 1st Real Estate përkon me reklamen e Parë të botuar në shtypin e shkruar në Shqipëri.Në Shkurt 1993 u botua Guida e Biznesit "REAL ESTATE TIRANA - INF", e para e këtij lloji në Shqipëri.

Dt.07/08/1997, Vendim Gjykate Nr.4062, Artan Dervishaj (Administratori i Agjensise) si-Themelues dhe Kryetar i SHOQATES KOMBETRE SHQIPTARE TE PASURIVE TE PALUAJTESHME.
Po ate vit shoqata jone NATIONAL REAL ESTATE ASSOCATION OF ALBANIA, u antaresua ne:

"CENTRAL ESTERN REAL ESTATE ASSOCATION" (CEREAN)"

-Perfaqesimi ne Aktivitete Nderkombetare-
11-14 Mars 1994
5th International Real Estate Market (MIPIM)
Cannes - France
1-5 Tetor 1996

The Third Annual Conference of the Central European Real Estate Associations.
(CEREAN)
Budapest- Hungary

20 - 25 Prill1998

Congress of American Association of Realtors
Washington - SHBA

14 - 20 Tetor 1998

Annual Conference of the Central European Real Estate(CEREAN)
Varsava - Poloni
4 - 9 Nentor 1998
1998 RELATORS Annual Convention & Trade Expo
Anaheim - California SHBA
10 - 17 Qershor1998

Praktika e Real Estate ne Bashkimin Europian
Mastricht - Hollande

3 - 7 Qershor1999
Seminar i Forumit Kombetar te Real Estate - Bullgari
Sofia - Bullgari
26 - 31 Janar2000
Seminar me anetaret e Keshillit te CEREAN.
Praga - Ceki
   

LEKSIONE ( MESIMDHENIE) NE UNIVERSITETET E HUAJA

   
Maj 1994: Leksion me studentet e Universitetit te Wisconsin, ne Paris, (France me teme : "Specifikat e tregut te pasurive te paluajtshme ne Shqiperi ne periudhen e krijimit te tregut formal"
Mars 2001: Leksion ne distance me studentet e Universitetit te Wisconsin. "Specifika te zhvillimit urban ne Tirane"
Shtator 2001: Leksion me studentet e Universitetit te Wisconsin, ne auditorin e Universitetit Wisconsin ne Medison me teme: "Tregut i pasurive te paluajtshme ne Tirane - Albania".
Mars 2002: Leksion ne distance me studentet e Universitetit te Wisconsin. "Zhvillimi i ndertimeve te reja ne qytetin e Tiranes"
   

-Studime & Publikime-Analiza e Tregut te Pasurive te Paluajtshme

Eshte nje studim i kryer mbi te dhenat e Agjensise 1st Real Estate - Immobiliari e cila ka si per qellim tju vije ne ndihme Institcioneve Financiare Kredidhenese, Vleresuesve te Pasurise se Paluajtshme si dhe Individeve te cilet duan te perllogarisin vleren e prones qe zoterojne ose duan te blejne. ...Lexo me shume >>


Multi-Unit Apartment Buildings in Albania

Prepared for: Conference on "Real Estate Research in Central East and Southeast Europe" 15th and 16th of January 2004 Vienna, Austria. By J. David Stanfield and Artan Dervishi, with Romeo Sherko. Terra Institute, Mt. Horeb, Wisconsin Land Tenure Center, University of Wisconsin - Madison ...Lexo me shume >>


A real estate lesson from thousands of miles away (real estate brokerage in Albania)

It's a long day at the office for Artan Dervishi, a 35-year-old native of Tirane, Albania, who until three years ago was the manager of the Tirane opera house. In 1992 he established Immobiliari Agency Tirane, one of the few real estate companies in the country's capital and largest city. Dervishi's company, ...Lexo me shume >>


Immovable Property Markets in Metropolitan Tirana, Albania

Author: David Stanfield, Malcolm Childress, and Artan Dervishi. This paper is an output of the Land Market Action Plan in Albania, implemented by the Project Management Unit of the Immovable Property Registration System and the Coordinative Working Group (Tirana, Albania), with support from the Government of Albania ...Lexo me shume >>


EMERGING REAL ESTATE MARKETS IN METROPOLITAN TIRANA, ALBANIA

By: David Stanfield, Malcolm Childress, Artan Dervishi, and Llazar Korra. Real estate markets function when people "own" land and buildings attached to the land. Private ownership based on law and defended by the State includes the notion that owners have the right to engage in real estate transactions. ...Lexo me shume >>


 

Copyright ©. All rights reserved 1st Real Estate. Design by ENIAC